Jedna grupa članica Udruženja žena Srbac, u maju je uzela učešće u sadnji cvijeća u gradskom parku koji se nalazi u blizini udruženja ”Izvor”, dok je druga grupa okopavala ljekovito i aromatično bilje koje je zasađeno u Sitnešima.

Rada Kovačević iz Poveliča je izjavila da im je nedostajalo druženje i poslovi koje zajedno obavljaju i dodala da su za uređenje parka bile motivisane željom da Srbac dobije ugodno mjesto za druženje građana svih generacija.

”Posadile smo razne vrste cvijeća kako bi park izgledao ljepše, jer želimo imati kutak u našem gradu, gdje bi mogli uživati roditelji sa djecom, bake i djedovi sa unučićima, ali i mladi koji vole boravak u prirodi. Godilo nam je današnje druženje i lijepo se osjećamo kada vidimo rezultate našeg rada”, kazala je Rada.

Druga grupa je bila angažovana na oglednoj parceli u Sitnešima, u sklopu projekta Farma dva, gdje su uzgajale ljekovito i aromatično bilje namijenjeno za proizvodnju čajeva, eteričnih ulja, sapuna i drugih proizvoda.

”Iako su vremenske prilike nestabilne, moram reći da biljke dobro napreduju i nadamo se da će naš rad uroditi plodom, to jest da ćemo uspjeti proizvesti ono što smo planirale. U narednom periodu planiramo realizovati razne projekte, samo čekamo da se situacija sa virusom korona poboljša”, izjavila je tada predsjednica udruženja Vesna Smiljanić.