U sklopu projekta  pod nazivom „Pružanje podrške mladima i ženama iz ruralnih područja u ostvarenju lakšeg pristupa visokokvalitetnim savjetodavnim i poslovnim  uslugama“ u okviru ciljnog sektora ljekovito bilje , koji je finansijski podržao USAID, novoosnovano Udruženje žena Srbac ,organizovalo je 25.februara prvi radni  sastanak sa ženama i drugim zainteresovanim licima za proizvodnju i preradu ljekovitog bilja .

Projekat proizvodnje čajeva i aromatičnog bilja je implementirala  firma „Planta Bella“ iz Trebinja ,a predsjednica Udruženja žena Srbac Vesna Smiljanić je pojasnila da se projekat tada realozovao  na području  banjalučke i dobojske regije,  kao i  u regiji  Podrinje.

U  teoretsku i praktičnu obuku bile su uključene žene i mladi  iz ruralnih područja  za koje su organizovane brojne  aktivnosti iz oblasti tehnologije, proizvodnje i prerade ljekovitog bilja, kao i iz oblasti marketinga i preduzetništva u poljoprivredi.

Projekat proizvodnje  ljekovitog bilja je trajao do 2.septembra 2020.godine,a  za korisnike su održane  praktične i teoretske obuke iz  4 oblasti.

Cilj je bio da se, pored proizvodnje i prerade, obuhvati  i segment koji se odnosi  na uspješno plasiranje i promovisanje proizvoda na tržištu,a obuke iz preduzetništva i marketinga u agro-biznisu  održali su  diplomirani inžinjeri poljoprivrede  Bojan Čikić, Petar Ninić i mr farmacije Slavoljub Tasić.